Nickname Password
Home Forums Roster Account Rules/FAQs Contact Us Links Challenge Us
Guest@ 54.198.92.22

Donation
 

Donate Towards BK`s Servers

Please Donate to Help Keep BKs game server up and running

Donate to Helping Hand


Help Support Us

Server
 


Bad Karma Forum IndexForum Index   MembersMembers   StaffStaff   StatisticsStatistics   Board RulesBoard Rules

Search for at
Bad Karma Advanced Search


 
Recent Topics     Next 7 >>  
 Forum   Author   Replies   Last Post 
I cant find our bf4 server General LowJaw 4 Tue Mar 26, 2019 9:11 pm
LowJaw View latest post
Idea for a great themed game evening Battlefield 5 Derby 10 Tue Mar 26, 2019 1:19 pm
Derby View latest post
New recuite sadsack317 please welcome to BK General phill22 15 Sat Mar 23, 2019 8:59 pm
PJ1-x View latest post
Krinkle Cuts #2 Recreation Room MrKrinkle 11 Sat Mar 23, 2019 3:14 am
MrKrinkle View latest post
BF5 ring of fire Battlefield 5 Pigpen 3 Fri Mar 22, 2019 4:10 pm
Pigpen View latest post
tech help plus General Bags 7 Fri Mar 22, 2019 4:28 am
Bags View latest post
Monitor Deals Marius1195 1 Thu Mar 21, 2019 12:16 pm
Ruthie129 View latest post

tech help plus

 
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    Bad Karma Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Bags




Joined: Jun 11, 2009
Posts: 657
Location: michigan

Status: Offline

PostPosted: Mon Mar 11, 2019 5:14 pm Post subject: tech help plus Quote Post

can I get an admin to move this post the tech section in the forum please - I messed up



howdy guys thought I would pick your brains


I have a area 51 with
17 960 processor locked at 3.2 gig
x58 mob cn-oxdj4c-69702-026-0942 rev03
ram is samsung 2gbx8 pc3 10600u-09-bo   m378b5673fho-ch  set at 1333 I think and a total 6gig right now
gpu was 2 gtx 260's both are dead now.
1k power supply


right now I am on a dum nextbook of my kids, I need help- yes I know its about a 10 yr old system but cant afford a new system, I can afford new ram and a new or used gpu.  what I need to know is what is the best gpu I can install with out it bottlenecking, as far as ram I think It can go up to 1666 triple chanel with a max of 12 gig - 3 sticks of 4 gig, even if its Samsung ram is fine with me.

I would like input on these two things if possible.
thank you
Bags
i did make a post at tomshardware which really didnt go any place other than i should replace the system.






Back to top
View user's profile Send private message

Johnny




Joined: Jul 07, 2010
Posts: 2930
Location: Wisconsin

Status: Offline

PostPosted: Mon Mar 11, 2019 11:27 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

I would get yourself a 1660ti or a gtx1060 used on eBay, either way it would be a good match for your rig. For ram with that Mobo it should be in tri channel for it to work properly. I do have a 12 gig tri channel kit here I'll sell for 50 bucks.



Back to top
View user's profile Send private message

Bags




Joined: Jun 11, 2009
Posts: 657
Location: michigan

Status: Offline

PostPosted: Tue Mar 12, 2019 2:33 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

good morning sir


I was looking at the 960,970,980,1060,and the 1070, I wasent sure if those would be to strong of a card that makes me happy. ill look at the 1660 today. what is a kit is it different than just a stick of ram?

how you doing Johnny been awhile.



bags


I figured out the kit question. I sent a pm J






Back to top
View user's profile Send private message

Bags




Joined: Jun 11, 2009
Posts: 657
Location: michigan

Status: Offline

PostPosted: Tue Mar 19, 2019 4:05 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

howdy

I ran the same question on the nvidia forums  https://forums.geforce.com/default/topic/1102707/pc-components/tech-help/post/6009784/?offset=4#6014046
 

the only thing i see is that 1070s are 8 pin power connection and my system uses a 6 pin connection.


and Johnny  yes i want that triple channel ram. but you need to call me to set up payment  - i dont use paypal
and I need to pick your brain on a new build.


thank you
bags






Back to top
View user's profile Send private message

Snap71




Joined: Apr 24, 2012
Posts: 944
Location: Annapolis, MD

Status: Offline

PostPosted: Tue Mar 19, 2019 8:41 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

Hopefully this is a help, I replaced s six pin graphics card with an eight pin and my power supply output had a six plus two connector.  So I had the equivalent of an eight pin that is a six plus two.  The big thing is to make sure your power supply can handle the new card.  A 1070 needs at least 500 Watts from the card manufacturer I used EGVA or is it EVGA one of them.....






Back to top
View user's profile Send private message

Bags




Joined: Jun 11, 2009
Posts: 657
Location: michigan

Status: Offline

PostPosted: Wed Mar 20, 2019 5:20 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

hi snap


it should its a 1000 watt and I have 2- 6 pin as well.

thanks sir

bags






Back to top
View user's profile Send private message

Snap71




Joined: Apr 24, 2012
Posts: 944
Location: Annapolis, MD

Status: Offline

PostPosted: Wed Mar 20, 2019 11:11 pm Post subject: Re: tech help plus Quote Post

Super - glad to pitch in. Make sue the new card it locked in that is very securely fastened and not able to vibrate that was a mistake I made and had a friend help me figure out how to lock it in. All the best!






Back to top
View user's profile Send private message

Bags




Joined: Jun 11, 2009
Posts: 657
Location: michigan

Status: Offline

PostPosted: Fri Mar 22, 2019 4:28 am Post subject: Re: tech help plus Quote Post

yea snap I looked at it closer today, I  was running 2 gtx260 6 pin my cable has 2- 6 pin connectors one pig tailed off the other, the last 6 pin inline also has a 2 pin pig tailed off it and i have two of these cable setups one blk wire and blue wire the other has black wires and yellow wires. so im guessing so i could run either 4-6 pin cards in sli or two 8 pin cards in sli and so again im guessing i really have are 2- 6+2 cables from the psu to gpu.
just not sure if a 6+2 is the same as a reg 8 pin.

i think i like the gtx980 will do a better job than a gtx1060 also looked at the gtx980ti but this thing eats 225 watts vs 165 watts for the reg 980. but to be honest anything bigger than the 260's I had would be a big jump lol. but if the pins I have will work with an 8 pin card the 1070 would be better. even if i went with the 980 it would give me play time and time start buying new parts for this case.


bags






Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:
Post new topic  Reply to topic   printer-friendly view Bad Karma Forum Index ->  General All times are UTC
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum




Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Glass Theme by Mr-T ©
Terms of Service Created By Mr-T : admin@bkops2.net